2-daagse Opleiding Data-transformatie met Power BI en Excel

Effectief gegevens inladen en transformeren

Een van de moeilijker onderdelen van een analytics-oplossing is het prepareren van gegevens voor analyse. Power BI bevat een krachtige omgeving voor het inladen en transformeren van data onder de noemer Power Query of eenvoudigweg Query Editor. Deze omgeving is ook beschikbaar in Excel, SQL Server Analysis Services en Azure Analysis Services.
Deze Opleiding Data-transformatie met Power BI en Excel maakt tevens onderdeel uit van de 8-daagse Leergang Power BI. Ook van deze leergang is Michiel Rozema de trainer.
Schermafbeelding-2019-01-15-om-08.18.02

Resultaat Opleiding Data-transformatie met Power BI en Excel

 • Je bent in staat om data in te laden in een Power BI-analysemodel, of in Excel
 • Je kunt complexe transformaties uitvoeren op gegevens, en data uit verschillende bronnen met elkaar combineren

Onderwerpen

Tijdens deze Opleiding Data-transformatie met Power BI en Excel komen de volgende onderwerpen aan bod:
 • Laden en transformeren van gegevens met de Query Editor
 • Inladen van gegevens uit diverse bronnen: bestanden, databases, webbronnen
 • De taal M, aangepaste kolommen en de geavanceerde query’s
 • Foutafhandeling in M
Deelnemers waarderen deze opleiding gemiddeld met een 8,9. De Power BI grootheid Michiel Rozema legt op een heldere manier de meest complexe data transformaties uit. Hij wordt door deelnemers niet voor niets beoordeeld met een cijfer van maar liefst 9,4!

Voor wie?

Deze Opleiding Data-transformatie met Power BI en Excel is bedoeld voor wie met gegevens werkt in Power BI of Excel. Iedereen die werkzaam is als BI-consultant of lid van een BI-team, business analist, maar ook als business controller of gevorderde Excel-gebruiker.

Overige informatie

Opleidingsdagen

 • 14 en 15 mei 2020 (Engels)
 • 5 en 6 oktober 2020 (Engels)
 • 25 en 26 november 2020

Incompany

Het is ook mogelijk om deze opleiding in uw eigen organisatie te organiseren voor meedere medewerkers. Bijvoorbeeld om de capaciteiten van uw team te verhogen of als aftrap bij start van een project. Neem contact met ons op over de mogelijkheden. Incompany opledingen is vaal al interessant vanaf 3 deelnemers.

Kosten

€ 1.045 (excl. 21% BTW)

Trainer Opleiding Power BI

Michiel RozemaMichiel Rozema is wiskundige en was als Data Insight Lead bij Microsoft Nederland jarenlang verantwoordelijk voor het data- en analytics platform. Hij heeft Power BI en haar voorgangers, zoals Power Pivot in Excel, in Nederland geïntroduceerd en is auteur van de twee Nederlandstalige boeken over modelleren in Power Pivot en Power BI. Michiel is specialist in DAX, en naast het geven van trainingen houdt hij zich bezig met coaching en begeleiding van BI-teams en Power BI-gebruikers, en advisering over de inrichting van Analytics in organisaties. Hij is bij enkele van de grootste Power BI implementaties in Nederland betrokken geweest.

 

Naast Trainer is Michiel Rozema ook Power BI Program Leader, binnen Sorsebridge verantwoordelijk voor alle Power BI Opleidingen.

Sorsebridge Garanties

 • Alle trainers behoren tot de top van het vakgebied
 • Alle Power BI Opleidingen zijn interactief van opzet, genoeg ruimte tot het stellen van praktijkvragen en te leren van andere deelnemers
 • Alle opleidingen zijn na afloop direct toepasbaar in de praktijk
 • Na afloop van de opleiding blijft de mogelijkheid tot het stellen van vragen

Quick Contact