2-daagse Opleiding Power BI DAX Fundamentals

Geavanceerde inzichten uit analysemodellen met DAX

Een Microsoft Power BI-oplossingdraait om het analyseren van gegevens. Een Power BI-rapport is gebaseerd op een analysemodel, waarin gegevens worden samengebracht en waarin allerlei berekeningen worden uitgevoerd. In deze Opleiding Power BI DAX Fundamentals leer je alles over het ontwikkelen van analysemodellenin Power BI in combinatie met de functietaal DAX.
De gebruikte technieken en concepten zijn ook in andere omgevingen aanwezig, zoals Power Pivot in Excel, SQL Server Analysis Services en Azure Analysis Services. Je kunt de kennis die je in deze opleiding opdoet, dus breed inzetten.
Deze Opleiding Power BI DAX Fundamentals maakt tevens onderdeel uit van de 8-daagse Leergang Power BI. Ook van deze leergang is Michiel Rozema de trainer.
Schermafbeelding-2019-01-15-om-08.18.02

Resultaat Opleiding Power BI DAX Fundamentals

 • Je bent in staat om analysemodellen te bouwen, waarin gegevens uit verschillende bronnen worden gerelateerd.
 • Je kunt berekeningen aan een model toevoegen met behulp van DAX.
 • Je kent ‘best practices’om een overzichtelijk, snel en goed onderhoudbaar model te ontwikkelen.

Onderwerpen

Tijdens deze Opleiding Power BI DAX Fundamentals komen de volgende onderwerpen aan bod:
 • De beginselen van Power BI gegevensmodellering: tabellen, relaties, datatypes, metadata
 • Het ontwikkelen van analysemodellen
 • Introductie DAX: berekende kolommen, measures, berekende tabellen
 • DAX-basisfuncties
 • Het geheim van DAX: contexten
 • Het gebruik van DAX-filters
 • Intelligente tijdfuncties zoals Year-to-Date en Rolling Forecast.
Deelnemers waarderen deze opleiding gemiddeld met een 8,9. De Power BI grootheid Michiel Rozema legt op een heldere manier de meest complexe DAX formules uit. Hij wordt door deelnemers niet voor niets beoordeeld met een cijfer van maar liefst 9,4!
Na het volgen van deze Opleiding Power BI DAX Fundamentals is de Opleiding Advanced Power BI DAX een mogelijke vervolgopleiding om echt alles uit DAX te halen voor de meest ingewikkelde analysemodellen.
Zie voor nog meer mogelijkheden en onderwerpen onze andere Power BI.

Voor wie?

Deze Opleiding Power BI DAX Fundamentals is bedoeld voor wie een start willen maken om complete analyses te kunnen maken met Power BI of vergelijkbare tools. Iedereen die werkzaam is als BI-consultant of onderdeel uitmaakt van een BI-team, acteert in de rol van business analist of business consultant, maar ook werkzaam is als business controller of als gevorderde Excel-gebruiker.

Overige informatie

Voorkennis

Van deelnemers aan deze 2-daagse Opleiding Power BI DAX Fundamentals worden verwacht dat ze enige kennis van en ervaring in het ontwikkelen van Power BI-rapporten hebben. De Opleiding Rapporteren met Power BI is een goede opstap naar deze Opleiding Power BI DAX Fundamentals. Twijfel je of deze opleiding aansluit bij je kennis en behoefte? Neem dan contact met ons op.

Literatuur

Deelnemers aan deze opleiding ontvangen kosteloos de laatste versie van “Handboek Power Pivot” (Vakmedianet, 2016) van Henk Vlootman en Michiel Rozema.

Opleidingsdagen

 • 2 en 3 april 2020
 • 8 en 9 juni 2020 (Engels)
 • 24 en 25 september 2020

Incompany

Het is ook mogelijk om deze opleiding in uw eigen organisatie te organiseren voor meedere medewerkers. Bijvoorbeeld om de capaciteiten van uw team te verhogen of als aftrap bij start van een project. Neem contact met ons op over de mogelijkheden. Incompany opledingen is vaal al interessant vanaf 3 deelnemers.

Kosten

€ 1.045 (excl. 21% BTW)

Trainer Opleiding Power BI

Michiel RozemaMichiel Rozema is wiskundige en was als Data Insight Lead bij Microsoft Nederland jarenlang verantwoordelijk voor het data- en analytics platform. Hij heeft Power BI en haar voorgangers, zoals Power Pivot in Excel, in Nederland geïntroduceerd en is auteur van de twee Nederlandstalige boeken over modelleren in Power Pivot en Power BI. Michiel is specialist in DAX, en naast het geven van trainingen houdt hij zich bezig met coaching en begeleiding van BI-teams en Power BI-gebruikers, en advisering over de inrichting van Analytics in organisaties. Hij is bij enkele van de grootste Power BI implementaties in Nederland betrokken geweest.

 

Naast Trainer is Michiel Rozema ook Power BI Program Leader, binnen Sorsebridge verantwoordelijk voor alle Power BI Opleidingen.

Sorsebridge Garanties

 • Alle trainers behoren tot de top van het vakgebied
 • Alle Power BI Opleidingen zijn interactief van opzet, genoeg ruimte tot het stellen van praktijkvragen en te leren van andere deelnemers
 • Alle opleidingen zijn na afloop direct toepasbaar in de praktijk
 • Na afloop van de opleiding blijft de mogelijkheid tot het stellen van vragen

Quick Contact