Opleiding Power BI Security

Geef iedereen toegang tot de juiste informatie – niet meer en niet minder

Vraagstukken rondom databeveiliging zijn altijd al een belangrijk onderwerp, maar worden met een toenemend aantal gebruikers steeds belangrijker, ook bij gebruik van Power BI. Hoe zorg je ervoor dat gebruikers toegang hebben tot de informatie die ze nodig hebben? En, zeker tegen de achtergrond van strenge privacyrichtlijnen als AVG (GDPR): hoe scherm je gegevens af van mensen die geen toegang mogen hebben? In Power BI is veel aandacht besteed aan informatiebeveiliging. In deze Opleiding Power BI Security leer je alles hierover.
Deze Opleiding Power BI Security maakt tevens onderdeel uit van de 8-daagse Leergang Power BI. Ook van deze leergang is Michiel Rozema de trainer.
Schermafbeelding-2019-01-15-om-08.18.02

Resultaat Opleiding Power BI DAX Fundamentals

 • Je bent in staat om beveiligingseisen uit de organisatie te vertalen naar een beveiligingsstrategie in Power BI.
 • Je weet hoe je een analysemodel in Power BI beveiligt, zodat gebruikers alleen die resultaten zien die ze mogen zien.

Onderwerpen

Tijdens deze Opleiding Power BI DAX Fundamentals komen de volgende onderwerpen aan bod:
 • Beveiliging van het Power BI-cloudplatform en Active Directory
 • Gebruikerstoegang tot rapporten en dashboards
 • Beveiligen van data binnen een model met row-level security en DAX-filters
 • Afschermen van detailgegevens met DAX
 • Value-level security met DAX
Deelnemers waarderen deze opleiding gemiddeld met een 8,9. De Power BI grootheid Michiel Rozema legt op een heldere manier de meest complexe beveiligingsvraagstukken uit. Hij wordt door deelnemers niet voor niets beoordeeld met een cijfer van maar liefst 9,4!

Voor wie?

Deze opleiding is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij de inrichting en beheer van de beveiliging van informatie.

Overige informatie

Opleidingsdagen

 • 23 maart 2020
 • 30 oktober 2020 (Engels)

Incompany

Het is ook mogelijk om deze opleiding in uw eigen organisatie te organiseren voor meedere medewerkers. Bijvoorbeeld om de capaciteiten van uw team te verhogen of als aftrap bij start van een project. Neem contact met ons op over de mogelijkheden. Incompany opledingen is vaal al interessant vanaf 3 deelnemers.

Kosten

€ 595 (excl. 21% BTW)

Trainer Opleiding Power BI

Michiel RozemaMichiel Rozema is wiskundige en was als Data Insight Lead bij Microsoft Nederland jarenlang verantwoordelijk voor het data- en analytics platform. Hij heeft Power BI en haar voorgangers, zoals Power Pivot in Excel, in Nederland geïntroduceerd en is auteur van de twee Nederlandstalige boeken over modelleren in Power Pivot en Power BI. Michiel is specialist in DAX, en naast het geven van trainingen houdt hij zich bezig met coaching en begeleiding van BI-teams en Power BI-gebruikers, en advisering over de inrichting van Analytics in organisaties. Hij is bij enkele van de grootste Power BI implementaties in Nederland betrokken geweest.

 

Naast Trainer is Michiel Rozema ook Power BI Program Leader, binnen Sorsebridge verantwoordelijk voor alle Power BI Opleidingen.

Sorsebridge Garanties

 • Alle trainers behoren tot de top van het vakgebied
 • Alle Power BI Opleidingen zijn interactief van opzet, genoeg ruimte tot het stellen van praktijkvragen en te leren van andere deelnemers
 • Alle opleidingen zijn na afloop direct toepasbaar in de praktijk
 • Na afloop van de opleiding blijft de mogelijkheid tot het stellen van vragen

Quick Contact