2-daagse Opleiding Advanced Power BI DAX

Haal met DAX alles uit je Power BI analysemodellen

Wil je echt alles weten over DAX en wil je alles eruit halen om de meest complexe analysemodellen te kunnen maken? Wil je de meest geavanceerde Power BI analysemodellenmaken? Dan is deze Opleiding Advanced Power BI DAX een must. Power BI grootheid Michiel Rozema legt op een heldere manier de meest complexe DAX formules uit. Hij zorgt er voor dat DAX geen geheimen meer voor je kent. Niet voor niets wordt hij door deelnemers beoordeeld met een cijfer van maar liefst 9,4!
De gebruikte technieken en concepten zijn ook in andere omgevingen aanwezig, zoals Power Pivot in Excel, SQL Server Analysis Services en Azure Analysis Services. Je kunt de kennis die je in deze opleiding opdoet, dus breed inzetten.
Deze Opleiding Power BI Advanced Power BI DAX maakt tevens onderdeel uit van de 8-daagse Leergang Power BI. Ook van deze leergang is Michiel Rozema de trainer.
Schermafbeelding-2019-01-15-om-08.18.02

Resultaat Opleiding Advanced Power BI DAX

 • Je bent in staat om geavanceerde DAX-berekeningen te ontwikkelen met behulp van onder meer DAX-tabelfuncties.
 • Je kunt stuurtabellen en bijbehorende berekeningen gebruiken om specifiek gedrag van rapporten te realiseren.
 • Je hebt kennis van geavanceerde contextbegrippen en bent daarmee in staat om gevorderde scenario’s te implementeren, zoals extrapolaties en forecasting.

Onderwerpen

Tijdens deze Opleiding Power BI Data-analyse met DAX komen de volgende onderwerpen aan bod:
 • Context in DAX.
 • Tabelfuncties, tabelfilters en DAX-variabelen.
 • Het gebruik van stuurtabellen.
 • Performance-aspecten van DAX.
 • Het implementeren van complexe scenario’s met DAX.
Zie voor nog meer mogelijkheden en onderwerpen onze andere Power BI.

Voor wie?

Deze Opleiding Advanced Power BI DAX is bedoeld voor wie zelf complete analyses wil maken met Power BI of vergelijkbare tools. Iedereen die werkzaam is als BI-consultant of onderdeel uitmaakt van een BI-team, acteert in de rol van business analist of business consultant, maar ook werkzaam is als business controller of als gevorderde Excel-gebruiker.
Deelnemers waarderen deze opleiding gemiddeld met een 8,9.

Overige informatie

Voorkennis

Van deelnemers aan deze 2-daagse Opleiding Advanced Power BI DAX worden verwacht dat ze enige kennis van en ervaring in Power BI analysemodellen en DAX hebben. De Opleiding Power BI DAX Fundamentals is een goede opstap naar deze Opleiding Advanced Power BI DAX. Twijfel je of deze opleiding aansluit bij je kennis en behoefte? Neem dan contact met ons op.

Opleidingsdagen

 • 9 en 10 april 2020
 • 3 en 4 september 2020
 • 17 en 18 december 2020 (Engels)

Incompany

Het is ook mogelijk om deze opleiding in uw eigen organisatie te organiseren voor meedere medewerkers. Bijvoorbeeld om de capaciteiten van uw team te verhogen of als aftrap bij start van een project. Neem contact met ons op over de mogelijkheden. Incompany opledingen is vaal al interessant vanaf 3 deelnemers.

Kosten

€ 1.045 (excl. 21% BTW)

Trainer Opleiding Power BI

Michiel RozemaMichiel Rozema is wiskundige en was als Data Insight Lead bij Microsoft Nederland jarenlang verantwoordelijk voor het data- en analytics platform. Hij heeft Power BI en haar voorgangers, zoals Power Pivot in Excel, in Nederland geïntroduceerd en is auteur van de twee Nederlandstalige boeken over modelleren in Power Pivot en Power BI. Michiel is specialist in DAX, en naast het geven van trainingen houdt hij zich bezig met coaching en begeleiding van BI-teams en Power BI-gebruikers, en advisering over de inrichting van Analytics in organisaties. Hij is bij enkele van de grootste Power BI implementaties in Nederland betrokken geweest.

 

Naast Trainer is Michiel Rozema ook Power BI Program Leader, binnen Sorsebridge verantwoordelijk voor alle Power BI Opleidingen.

Sorsebridge Garanties

 • Alle trainers behoren tot de top van het vakgebied
 • Alle Power BI Opleidingen zijn interactief van opzet, genoeg ruimte tot het stellen van praktijkvragen en te leren van andere deelnemers
 • Alle opleidingen zijn na afloop direct toepasbaar in de praktijk
 • Na afloop van de opleiding blijft de mogelijkheid tot het stellen van vragen

Quick Contact