Opleiding Rapporteren met Power BI

Een kennismaking met het leidende BI-platform

Power BI is het toonaangevende platform voor agile analytics, door de naadloze integratie met Excel en met enterprise BI-platforms, en het feit dat relatief snel oplossingen kunnen worden ontwikkeld.
Hoewel Power BI eenvoudig lijkt (en in ieder geval zo wordt gepresenteerd), is een gedegen ondergrond zeer belangrijk om effectieve rapporten en dashboards te kunnen ontwikkelen. In deze opleiding maak je kennis met het Power BI-platform en leer je het ontwikkelen van Power BI-rapporten.
Deze Opleiding Rapporteren met Power BI maakt tevens onderdeel uit van de 8-daagse Leergang Power BI. Ook van deze leergang is Michiel Rozema de trainer.
Schermafbeelding-2019-01-15-om-08.18.02

Resultaat Opleiding Rapporteren met Power BI

 • Je kunt de verschillende onderdelen van Power BI benoemen en weet hoe deze met elkaar samenhangen
 • Je kent verschillende manieren om rapporten en dashboards in Power BI te delen met anderen
 • Je bent in staat om Power BI-rapporten te maken op basis van een bestaand analysemodel

Onderwerpen

Tijdens deze Opleiding Power BI DAX Fundamentals komen de volgende onderwerpen aan bod:
 • Het vijflagenmodel voor business intelligence, en de positie van Power BI daarin
 • Het Power BI cloudplatform
 • Rapporten en dashboards
 • Delen van informatie binnen Power BI
 • Ontwikkelen van rapporten
 • Gebruik van visualisaties en visuele interactie
 • Gebruik van custom visuals
Na het volgen van deze Opleiding Rapporteren met Power BI is de Opleiding Power BI DAX Fundamentals een mogelijke vervolgopleiding om alles uit de rapportage te halen voor de betere business analyses.
Zie voor nog meer mogelijkheden en onderwerpen onze andere Power BI Opleidingen.

Voor wie?

Deze Opleiding Rapporteren met Power BIis bedoeld voor wie een introductie in Power BI wil krijgen, en voor wie zelf rapporten wil maken. Iedereen die werkzaam is als BI-consultant of lid is van een BI-team, BI-manager, business analist, maar ook als informatiemanager, business controller of gevorderde Excel-gebruiker.

 

Deelnemers waarderen deze opleiding gemiddeld met een 8,9. De Power BI grootheid Michiel Rozema legt op een heldere manier de meest complexe DAX formules uit. Hij wordt door deelnemers niet voor niets beoordeeld met een cijfer van maar liefst 9,4!

Overige informatie

Voorkennis

Van deelnemers aan deze Opleiding Rapporteren met Power BI wordt geen specifieke voorkennis verwacht. Twijfel je of deze opleiding aansluit bij je kennis en behoefte? Neem dan contact met ons op.

Literatuur

Deelnemers aan deze opleiding ontvangen kosteloos de laatste versie van “Handboek Power Pivot” (Vakmedianet, 2016) van Henk Vlootman en Michiel Rozema.

Opleidingsdagen

 • 14 april 2020 (Engels)
 • 21 september 2020 (Engels)
 • 30 november 2020

Incompany

Het is ook mogelijk om deze opleiding in uw eigen organisatie te organiseren voor meedere medewerkers. Bijvoorbeeld om de capaciteiten van uw team te verhogen of als aftrap bij start van een project. Neem contact met ons op over de mogelijkheden. Incompany opledingen is vaalal interessant vanaf 3 deelnemers.

Kosten

€ 595 (excl. 21% BTW)

Trainer Opleiding Power BI

Michiel RozemaMichiel Rozema is wiskundige en was als Data Insight Lead bij Microsoft Nederland jarenlang verantwoordelijk voor het data- en analytics platform. Hij heeft Power BI en haar voorgangers, zoals Power Pivot in Excel, in Nederland geïntroduceerd en is auteur van de twee Nederlandstalige boeken over modelleren in Power Pivot en Power BI. Michiel is specialist in DAX, en naast het geven van trainingen houdt hij zich bezig met coaching en begeleiding van BI-teams en Power BI-gebruikers, en advisering over de inrichting van Analytics in organisaties. Hij is bij enkele van de grootste Power BI implementaties in Nederland betrokken geweest.

 

Naast Trainer is Michiel Rozema ook Power BI Program Leader, binnen Sorsebridge verantwoordelijk voor alle Power BI Opleidingen.

Sorsebridge Garanties

 • Alle trainers behoren tot de top van het vakgebied
 • Alle Power BI Opleidingen zijn interactief van opzet, genoeg ruimte tot het stellen van praktijkvragen en te leren van andere deelnemers
 • Alle opleidingen zijn na afloop direct toepasbaar in de praktijk
 • Na afloop van de opleiding blijft de mogelijkheid tot het stellen van vragen

Quick Contact